torsdag 17. juni 2010

Spikking, spidding og pinnebrød

Det ER sommer!
Litt "sommer"regn her på vestlandet i dag, men yr.no lover finaveret tilbake til helga, om enn med kald vind...

Og med fint vær følger den obligatoriske grillinga!

Her vises grilling av pinnebrød i bålpanne.

Tips til grilling av pinnebrød:


2 Spikk deg ein god pinne. Ferdigkjøpte metall-pølse-grille-pinner duger ikkje da deigen skal rulles rundt pinnen, evt rundt pølsa. Du kan se eit misfoster av eit slikt forsøk til venstre på dette bildet. Pølsa, med deig rundt, er festa på tvers, og dette medfører at pølsa m/deig rundt heng slappt (ingen stygge tanker om dette sjøl om du syns det liknar!) ned på sidene og har lett for å ramle av. Pølsa ligg derfor oppå vedkubben, for å halde på fasongen. Men da vert den ikkje steikt...

3 Spidd pinnebrødet (evt m/pølse inni) forsiktig over grillen/bålet. Snurr pinnen heile tida. Hurtig-spidding er eit begrep som kun kan gjelde for marshmallows, og ikkje for pinnebrød. Resultatet etter tålmodig snurring over glør (ikkje inne i flammene) blir eit perfekt lite bakverk! Har du meir deig igjen og har lyst på litt kaffimat, så strør du sukker og kanel på pinnebrødet før den tålmodige spiddingen.


Håper det smaker!

3 kommentarer:

  1. Pinnebrød er best. Ingen protest! (en liten award til deg inne hos meg)

    SvarSlett
  2. hmm, pinnebrød. Så veldig koselig ut. :-)

    SvarSlett
  3. Pinnebrød er godt, og grilling er obligatorisk "sommartidtrøyte" uansett vestlandsver ;)

    SvarSlett