mandag 14. juni 2010

Korleis få orden og ryddighet i ein yttergang?

Lurer du på korleis skape orden og ryddighet i ein stor og god yttergang? Da må du søke råd hos andre enn oss.
Dette bildet er eit eksempel på korleis vi normalt har det i vår yttergang. Andre eksempler kan du se her og her...
Ille...
Eit par positive betraktningar kan ein likevel gjera i dette kaoset: det kan se ut som vi er ein aktiv familie (ref: fotball. fotballsko, drikkeflaske og poser -som det er gym-klær oppi)
Dessutan: vi er her i ferd med å rydde: ref. støvsugaren. (Vi MÅ rydde for å få til å støvsuge der inne)
Golvet i yttergangen vår, som det nesten ikkje går an å se pga sko, tepper, poser, ransler, skumle latterdyr, skohyller og anna rot (ok - skohylla skal vel egentlig ikkje defineres som rot...men den ser uansett rotete ut med alle skoa (og ein del andre ting) som ligg i mildt kaos oppå), er eit malt tregolv. (Den setningen vart så lang at du antakelig måtte hoppe tilbake til begynnelsen eit par ganger for å forstå sammenhengen... Beklager...men eg orka ikkje skrive den om...)
Malte tregolv er veldig fin, syns iallfall eg. Og for å gi golvet eit ytteligare løft har vi planar om å male ei bord med sjablongmaling langs veggene. Det kan bli utrolig vakkert! Men eg har ein liten mistanke om at i dette kaoset vil ei bord med sjablongmaling berre gi yttergongen eit preg av enda meir kaos... Evt må vi ta oss sammen og rett og slett halde det ryddig. Det siste hadde vært heilt supert å fått til!
Finnes det bloggarar, eller andre lesarar av denne bloggen (i den grad vi har lesarar...?) som har tips til ein ryddigere yttergang?? Mottas med takk!!

7 kommentarer:

 1. Uff, vi har samme problemet, men bor i blikk, så ser rotet om vi er på kjøkkenet eller i stua. Irriterende. Har kjøpt store skoskap fra IKEA og håper det skal ta unna litt. Også skal vi sette opp smal skyvedørsgarderobe. Da blir rotet borte ihvertfall. Men gang er vanskelig.. Lykke til, og håper du får fler tips så jeg kan stjele litt!

  SvarSlett
 2. Jeg vil gjerne ha de rådene... Hos oss er det også ganske ille. Jeg har jo tidligere lansert ideen om skyvedørsgulv, altså at alt stæsjet kan legges nedi ei grop under gulvet, og at man så kan trekke over gulvet, men jeg har ikke hørt noe om at dette geniale konseptet er satt i produksjon.

  SvarSlett
 3. Vi har faktisk skyvedørsgarderobe langs eine veggen...uten at det hjelper...Har meir tru på skyvedørsgulvet til Bergljot... :) Vi lurer barer på korleis det praktisk kan la seg ordne..?

  SvarSlett
 4. Har faktisk ikkje eit einaste råd!!
  Sånn ser det ut med oss også. I tillegg pleier vi ha nokre kolli med bossposar ved utgangsdøra, dei er likesom på veg ut.....
  Brukar støvsugertriks eg også, slik at det ser ut som eg er i ferd med opprydding!

  Velkommen som følger med meg, kjekt:-)

  SvarSlett
 5. Heisan ! Me her ute på neset ikkje så langt frå deg har blitt tvinga til å rydda på lageret rett innanfor gangen, der alt vårt rot havnar. Lekasje/frostskade i vanninntaket krev tilgang på dei mest idiotiske stadar !!!Me gjorde følgande ; 1 stor svart sekk der alle utslitte og for små sko havna, 1 eske for sko som kan arvast - og tryll,tryll,mykje betre plass og oversikt !I tillegg fann eg ei eske for vintersko og pakka desse bort, og laga ei hylle til berre støvlar. Det hjalp litt her :)

  SvarSlett
 6. Intet unormalt ved dette, man ser tross alt gulvet, og en med litt trening klarer utmerket å manøvrere seg gjennom rommet uten å snuble, så hva er problemet?
  Som jeg lett sarkastisk får høre at husets herre når det blir for ille:" Hvorfor ha det fint når man kan ha det stygt"?. Ja ikke vet jeg, godt spørsmål egentlig. For tiden er gangen vår ryddig, han holder nemlig på å pusse den opp...altså et tips.

  SvarSlett
 7. Vi får nok vurdere skoskap, og esker og sekker til utslitte og for små sko... I påvente av nytt skyvedørsgulv.. :)

  SvarSlett