onsdag 15. juni 2011

Publikumsstatistikk

Det er mange som skriver om blogg-statistikk, og det ER ganske morsomt å følge med på statistikken her på bloggen.

For eksempel kan vi sjå kva for nasjonalitetar som er innom bloggen. Her ein dag var det faktisk fleire japanarar enn nordmenn innom bloggen. (3 fra Japan og 2 fra Noreg...)

Og så får vi greie på kva for søkeord som fører folk innom bloggen vår. Dei søkeorda som lurer folk innom bloggen her er som oftest ganske logiske. Søker ein på tingene våre, så, ja -  er sjansen stor for å kommer inn her. Katteluke er også eit tema eg har vært innom, og dermed er det litt logisk at folk blir dirigert denne vegen med eit slikt søk.

At dei også kjem innom her ved å søke på moteblogg er sjølvsagt fullt forståeleg!

Men kva heppahoi har med vår blogg å gjera lurer eg litt på? 

Kan det vera ein heppahoi under her kanskje?? 
Men eg er ganske sikker på å at eg aldri har nevnt noko om det i bloggen?

Og kva med fysisk avstraffelse?
Har eg virkelig skrevet noko om fysisk avstraffelse?? Det er stort sett dei firbeinte som driv med slikt i denne familien. Ovenfor små, søte fjærkledde vesener. Vanligvis med eit fatalt utfall. For fuglen.
..men ved nermere ettertanke så har eg faktisk komt med innrømmelser også når det gjelder dette ømtålige tema. Det kan du lese om her...

Statistikken kan også fortelle meg at den 8. juni hadde denne bloggen plutselig 10 ganger fleire lesarar enn den hadde dagen før. Enda siste innlegg da var lagt inn 2. juni. Også dagene etterpå holdt talet seg høgt, men er nå på veg tilbake til normalen.


Kvifor eit sånn plutselig hopp? Har nokre av mine oppegåande med-bloggarar ein god forklaring? Kvifor var Tingene våre plutselig så populær? For ein kort periode. Og akkurat i ein periode da denne bloggen har hatt ein liten kvilepause?

10 kommentarer:

 1. Er selv midt i en bloggepause og er bare innom i blant.. besøkstallet har føket i været!? Hva skjer?? ;)

  SvarSlett
 2. Kanskje en blogg - med et par flere følgere enn din egen, plutselig har linket til tingene våre...?.... feks.
  Jeg får ikke til å legge inn sånn statistikk-greier. Jeg mener jeg har prøvd å følge oppskrifta.... men det ble ikke slik jeg tenkte. Også jeg som er så smart! ...... ;)

  SvarSlett
 3. Ser akkurat sånn ut hos meg også. 8. juni var dagen jeg trodde jeg PLUTSELIG var blitt kjempepopulær.

  Det var 2 dager etter jeg skrev om Oreokake. Jeg gav den æren for dette. :D

  Helt til jeg leste om andre som hadde samme "problem". Det rare er at tallene ikke egentlig har gått ned igjen. Litt ned, men ikke mye..

  Ellers humrer jeg hver gang jeg ser at noen har søkt på Gullars-suppe. MANGE har gjort det! :D

  SvarSlett
 4. Sol deg i glansen du, og ikkje bry deg så mykje om kvifor, så altfor lett å bli skuffa;)

  SvarSlett
 5. et bra tips er å ha en artig (gjerne rar, gjerne engelsk) tittel på blogginnleggene dine, fo da får du mange nye (eller rare?) lesere som muligens stikker innom igjen! Jeg hadde feks et tulllete innlegg om Paradise hotell for evigheter siden, og dette er naturlig nok det søkeordet som leder aller FLEST folk til bloggen min..
  Kjekt! eller...er det egentlig litt deprimerende?

  SvarSlett
 6. fo=for (hvis du lurte)

  SvarSlett
 7. Ha ha, ja, da får du ta et hint, hvis folk styrter inn i bloggen når du ikke skriver noe...;)
  He he, nei da, men du kan jo også sjekke hvor folk kom fra? Altså du kan se hvilke blogger som har ledet trafikken inn til deg. Da ser du jo om noen har linka eller noe sånt.

  Nydelig Elise-bilde! I dag skal vi få besøk av microsoft og lokalavisa, og her sitter jeg og skriver...Men jeg vet liksom ikke hva jeg skal gjøre...Litt smånervøs.

  SvarSlett
 8. Det er visst mange som er blitt grådig populære i det siste!
  Når det gjeld søkeord så er det slik at dersom nokon skriv heppahoi i kommentarfeltet, så kjem dei til bloggen din! Ha ein heppahoi fin dag :)

  SvarSlett
 9. Ja, ha ha, på jobben spøker vi med at salgstallene er ekstra gode akkurat den uka vi alle sammen er på salgsmøte og ikke ute og plager kundene. ☺

  Er nok noe krøll med statistikken for tida, ja.

  SvarSlett
 10. Det merkeligste her er i grunnen at ikke besøktstallene er høyere til vanlig, for bloggen din er et sånt hyggelig og uformelt sted å være.

  Du får ikke opp hvor de besøkende kommer fra, da? Jeg for eksempel, kommer stort sette fra google reader.

  SvarSlett