onsdag 22. september 2010

Monsterkatten

Dette er historien om monsterkatten:

Vi hørte mystiske lyder ei natt. Midt på natta. Og lydene kom nedenfra.

Ho mor måtte stå opp og sjekke kva dette var (for "vi" som hørte lydene var nok bare ho mor. Han far sov...)Så viste det seg at vi hadde eit innbrudd! Der nede hadde det jammen sneket seg inn ein ukjent katt! Kanskje ikkje så rart, siden vi har katteluke, men vi har da låst den, og hengt på magneter på kattene våre. Så i teorien skulle ikkje fremmande kattar komt seg inn (med mindre dei og var utstyrt med magnet, men det var ikkje denne)
Nå har det seg sånn at vi hadde hatt ein mistanke ei lita stund, om at det var uønska kattar som kom seg inn til oss på natta, og vi trudde dei lirka luka utover, så vi hadde låst luka slik at den ikkje kunne opnes utover. Så korleis den kom seg inn veit eg ikkje.

Det som da skjedde, når eg kom ned, til denne monsterkatten, var at den ganske kjapt skjønte at den var uønska, så den prøvde å komme seg ut.
Men der var sjølvsagt katteluka steng!
Og kva gjer ein desperat katt da? Jo den tar litt meir rennefart, og -KADONG- hodet smalt i luka, men luka var like stengt. Da sprang katten til andre sida av rommet. Og tilbake i fullt firsprang - og tvers gjennom katteluka, så plastvinduet gjekk i knas...

Og kva hadde ho mor gjort i mellomtida? Jo ho fikla med litt vatn som ho lurte litt på om ho skulle slenge over monsterkatten...men så langt kom ho aldri. Ho måtte fram med MacGyver-tapen istedenfor, fikse katteluka- midlertidig, og så tusle seg i seng. For så å kjøpe ny katteluke dagen etterpå... Forhåpentligvis ein bedre modell...

Burde vi anmeldt innbruddet? Eg er litt i tvil om eg klarer å gi eit godt nok signalement. "Katt - antakelig grå med litt striper eller mønster mistenkt for innbrudd og hærverk hos fam Sundal"

Det var historien om monsterkatten... (håper iallfall det er historie nå! Ser eg ein grå monsterkatt, med striper eller mønster, så står eg klar med spyleslangen! )

6 kommentarer:

 1. For en dramatikk! Har dere sjekka om sølvtøyet og kontantbeholdninga er intakt?

  SvarSlett
 2. Det må ha vært ei gaupe eller en puma! Vanlige katter skal vel ikke klare å brøyte seg ut gjennom ei katteluke?

  SvarSlett
 3. Oj! Vilken katt till att vara stark. Springa rakt genom luckan!
  Hoppas ni slipper fler nattliga besök av katter.

  SvarSlett
 4. Huff...Vi har også tidligere hatt et par katter som har kommet seg inn. Når de oppdager oss og skal prøve å komme seg UT igjen, får de jo helt panikk, stakkars...Så jeg ser monterkatten for meg, ja...

  SvarSlett
 5. Opplevde noe lignende på trampolinen en natt. Vår katt går ofte opp der, denne natten hadde hun fått selskap av en ubuden gjest. Jeg hørte rabalderet, og da jeg gikk ut på altanen fikk den fremmede panikk og lette desperat etter utgangen i nettet. Den ble helt desperat og slengte seg mot nettet gang på gang (vår visste hvor utgangen var og smatt fort unna) Til slutt fant den fremmede veien ut og stakk...sannsynligvis helt til Dåfjorden, hvor den nå bryter seg gjennom katteluker... ;-)

  SvarSlett