torsdag 9. juni 2011

Men ikkje alltid

I forrige innlegg forsøkte eg meg på bevingede ord angående tid.
Og eg kunne skryte på meg at eg var god på å ta meg tid ilag med ungene.

Dette er ein sannhet med modifikasjoner. Eg er godt til å ta meg tid til minstejenta. Når det gjeld dei to eldste antar eg at det er prosessen med lausriving som gjer at ho mor ikkje bruker SÅ mykje tid på desse to. Og ho har litt dårlig samvittighet fordi ho ikkje har peiling på kva dei bedriv med i mattematikken eller samfunnsfag for tida. For eg er dårlig på å følge dei opp når det kommer til lekser. Eg er heller ikkje flink til å sette meg ned å spele spel ilag med dei (men eg kan jo nevne at eldstemann knuste meg i Scrabble nylig...)

Men så var det ein ting til eg ville nevne når eg nå er inne på temaet tid.
I tillegg til at det er viktig å gi ungene mykje av din tid, så er det samtidig viktig å gi dei tid for seg sjøl. Og det er til og med viktig å gi dei tid til å kjede seg.

Unger skal ikkje aktiviseres heile tida. Det er når dei kjeder seg at dei vert kreative.
Slik som veslejenta her, som har laga ein kunst-installasjon av gryter og leiker.
Slike installasjoner ser ein ofte i vårt hus. Utført både av unge og eldre. Eg antar at det er eit teikn på ein kreativ kunstnerisk familie. Eller?

Ha ei fin helg!

(litt tidlig å ønske god helg, men det ser ut som at eg bruker mindre tid på blogg nå, og eg antar at det blir blogg-tørke i helga. Derfor god helg allerede i dag...)

7 kommentarer:

 1. He he, sånne kreative installasjoner har vi også innimellom;)

  SvarSlett
 2. viktig med alenetid ja, både for foreldre og barn.
  ha ei fin helg sjøl!
  ;o)

  SvarSlett
 3. Du har rett, og det hjelper på samvittigheita å vita at ein faktisk gjer borna ein teneste ved å ikkje aktivisera dei døgnet rundt:) God helg!!

  SvarSlett
 4. Jeg ler. Alt er som det skal være hjemme hos dere også!

  SvarSlett
 5. hihi - syntes det er hjemmekoselig jeg! Og ikke mins syntes jeg det er flott at du kan ta deg den tiden du/ de vil sammen med de søte små. Husvasken er det desverre ingen som tar fra oss...

  SvarSlett
 6. Kjekt å se at hun er så kreativ, akkurat som meg.. ;-) Men noen kaller min kunst for rot..:-/

  SvarSlett
 7. Hihi, det var en søt kunstnerisk innstallasjon. Det ser ut som om noen har vært veldig kreative på mitt kjøkken også nå...

  SvarSlett