onsdag 2. februar 2011

Rein plaging eller mangel på pedagogiske leiker?

Så var det dette skapet igjen. Lesarar som har fulgt meg ei stund har sett liknande bilder før, både her og...ja, nå fant eg ikkje fleire bilde frå dette skapet men kjøkkenskuffene har også fått gjennomgå av vår vesle søte. (se her og her)

Eg har lenge trudd at det var husmorgenene som var godt utvikla og at jenta faktisk ville rydde skapet. Ho starter så fint, hjelper godt til med å tømme skuffer og skap, sånn at det er lett for meg å sette ting ryddig og ordentlig på plass igjen etterpå.

Men nå begynner eg å bli litt i tvil. Eit skap (eller ei skuffe) trenger ikkje å ryddes KVAR DAG? Gjer ho dette bare for å irritere oss? Eg som trudde ho var så utrolig snill, denne jenta! Eller er det rett og slett mangel på ordentlige pedagogiske leiker som gjer at ho må ty til andre ting? Kva trur mine kjære medbloggarar om dette?
Og kva gjer storebroren knelande ved sida av? Er han midt i forberedelser til konfirmasjonen,  sjekker han korleis det var å vera ca 10 år yngre (og dermed kortare...), eller trygler han bare mor si om å få sitte litt meir med dataen?

Det vart eit par store og eksistensielle spørsmål i dag. Håper vi får svar på disse spørsmåla, slik at vi i dagene som kjem kan gå litt lettere gjennom livet.
Ha ein fin dag!

7 kommentarer:

 1. Hun rydder på sin egen måte, er helt sikkert en glup plan med det hele. Hva han broren gjør på knærne? Boner gulvet med kneskålene kanskje?

  SvarSlett
 2. Det var vel det med å lære å krype før du kan gå...-først lære å ta det ut, og senere (om kun få år) setter hun det nok inni igjen riktig så bra. Hun øver jo flittig..

  Den knelinga så veldig bønnfallende ut.:"middag, please..?"?

  Kule, lilla ullsokker!

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har ingen svar. Lurer ofte på det samme selv når vesla drar utover serviettene for tiende gang. For det er servietter som er poppis her.
  Gutta mine kneler ikke, men de ruller en del. Og slenger seg. Ikke aner jeg hvorfor.

  SvarSlett
 4. Heisann. Du har vunnet i Give Awayen min!
  Gratulerer! Send meg adressen din på e-mailen min, så skal jeg sende deg gaven. ;)

  SvarSlett
 5. Plastboksar og flasker er gode pedagogiske leikar, berre så det er sagt. Ein god leike er noko ho vil leike med oppatt og oppatt. Du får legge plastflasker og boksane i leikekassa. Og dei liksom skikklege leikane i skapet, så vert det nok orden på tingene dine :))
  Broren øver vel på nattverd. Det var det visst mange av konfirmantane som ville vere på, seier preste her :)

  SvarSlett
 6. Ho gjør det for å irritere. Unger gjør det. helt bevisst. Det burde du vite. Eller så bare koser hun seg........ :)

  SvarSlett