torsdag 18. august 2011

Barnehage, erfaren mamma og rutiner

Barnhagestart.

Mammo fekk vera med i barnehagen dei første dagene.
Blant anna fordi dei barnehagetilsette ville spørre mammo om forskjellig.

Spørsmål fra barnehagetilsett:
Kva for rutiner har jenta? Når det gjelder soving og spising?

Svar fra ei mamma med laaaang mamma-ansiennitet: 
eh..rutiner...eh...ja, nå har det jo vært ferie...og eh...det har jo lett for å skli ut litt og...eh..men ho sover kanskje til halv 7, eller 7. Eller av og til til halv 8-8. Og...eh... så spiser ho av og til litt frokost... (ho er ikkje så sulten om morgonen, for eg...eh...har ikkje klart å venne ho av med...eh... morgonpuppen....)
Og enkelte dager...eh...så...eh...hender det at ho får lunsj, eller eh...litt frukt...av og til... før ho skal sove, sånn i 11-12 tida. Eller kl 1. Iallfall før kl 2. Vanligvis. 
Men ...eh...eit par dager nå har ho hoppa over sovinga på dagen.
Men altså...vanligvis sover ho, og ho sover gjerne 1 eller to timer. Eller kanskje 3 timer, men det er sjelden. Og så sovner ho ofte i bilen når vi er ute og kjører, og da blir jo desse ..eh...soverutinene våre heilt ute og kjøre...eh...for da sover ho kanskje bare ein liten halvtime, og på heilt feil tid på døgnet...
Og så spiser ho middag ilag med oss andre i 3-4-tida, hvis....eh...hvis ikkje ho har fått for mykje annan mat i mellomtida, fordi...eh...ho ikkje kunne vente heilt til middag før ho spiste..
Men vi legg ho omtrent på samme tid kvar dag!
Ca i 8-9-tida. Men...eh...det hender klokka blir halv 10 før ho er i seng, men vanligvis har ho sovna før eh...10.. Iallfall...
Sånn omtrent er rutinene...men...eh..det vil jo gå seg litt til nå når ho begynner i barnehagen, og kvardagen begynner igien! 
Jo, nå skal du høyre her: Ho vaknar frisk og opplagt kl 8 om morgonen, og så sover ho igjen mellom 11 og halv 2. Og så er ho i seng til kl 7 om kvelden. Og ho spiser godt, både frokost, lunsj, middag og kvelds. Og sjølvsagt litt variert frukt innimellom.

Ja, det høres bra ut! Brukar ho tutt når ho skal sove?

Mammo: eh...tutt?..jo...hvis vi finn ein tutt når ho skal til å sove...eh...da hender det ho tar tutt...ellers...går det nok bra uten og..
Nei, ho brukar aldri tutt. Har da aldri gjort det!

Og vi vil også gjerne ha greie på kva mat ho likar? seier den barnehagetilsette.

Joda, kan denne mammo opplyse, ho er spesielt glad i is, kake og sjokolade!  epler, frukt, bær, tran og grovt brød med fårepølse. Men ellers eter ho det meste som er sunt.

Flott! seier barnehagetilsett. Men er det noko mat ho IKKJE likar?

...eh...ja....eh..ho likar kanskje ikkje så godt...eh...nja...det kommer jo an på...ho eter jo litt forskjellig...og...eh...av og til liker ho det og...eh..av og til ikkje...og...eh... men ho likar ikkje nepe! 
Nei!

Ok svarar barnehagetilsett. Er det andre ting vi i barnhagen trenger å vite om barnet ditt?

Mammo: ....eh...nei...eller...eh...jo... Nei, eg veit ikkje... Kanskje de må vita om at ho bør ....eh...få viljen sin, for ellers blir ho så sint.. ..men det oppdagar de jo etterkvart..Og husk at...ho er mamma si beste jente...eh..så...eh..dåke må vera veldig snille med ho! 
Kanskje de bør vera oppmerksom på at ho er eit usedvanlig oppvakt og intelligent barn. Ho seier kanskje ikkje så mykje ennå, men ho tenker mykje! Ho treng nok litt ekstra oppfølging av pedagoger for at ho skal få utvikle alle sine talenter.

Akkurat, seier barnehagetilsett og noterer så blekket spruter. Har du ellers nokon spørsmål?

 eh...spørsmål...eh...nei?
Og mammo finner fram lappen med spørsmål ho har notert seg på førehand, og barnehagetilsett svarar godt og klokt på alt sammen.

Og dermed er veslejenta klar for full dag i barnehagen!

13 kommentarer:

 1. Hehe... Det er ikke alt vi blir så mye flinkere til selv om vi får mer erfaring..

  Digger at det er viktigere å ta bilde enn å tørke opp.

  Og kjekt å ha deg tilbake!

  SvarSlett
 2. Ha ha, sånn blir det ettehvert...Det går bra med H i barnehagen, men de sier at hun er en bestemt frøken...

  SvarSlett
 3. Tatt på kornet! :-)))

  SvarSlett
 4. hahahahahahah!
  ler meg ihjel!!

  knallbra.
  godt du tok deg sammen, og sa de rette tingene;o)

  SvarSlett
 5. Ingrid! Nå har du skrevet ett av de beste innleggene jeg har lest på lenge! Så godt du er tilbake! Og lykke til med bhg!

  SvarSlett
 6. Hehe - utrolig bra.
  Sensurering av virkeligheten er et nødvendig onde i slike sammenhenger. Man vil jo ikke at barnehagepersonalet skal tro at man er inkomptent som foreldre - selv om man kanskje er det - noen ganger;)

  SvarSlett
 7. Høres akkurat helt normalt ut, fine rutiner, kjenner igjen de ja.
  Håper Elise trives i barnehagen!:-)

  SvarSlett
 8. Fantastisk:-) Det går nok greit med Elise i barnehagen. Så lenge hun får det som hun vil, iallfall:-)

  SvarSlett
 9. Og der var dere tilbake :) Så kjekt! Spennede med barnehage. Har et halvt år å forbedre disse rutinene i vårt hus før veslefrøkna skal til pers... Nytes enn så lenge ;) Leser om skrivesperre? Dere har jo så fine dagligdagse hendelser i huset. Digger å lese dem! Så fortsett med det!!

  SvarSlett
 10. Se der, ja.
  Erfaren mamma
  i barnehagestart.

  Det går nok bra.

  SvarSlett
 11. Hahahahaha! Underbart! Jag tror hon (och Mammo) kommer att klara det fint!

  SvarSlett
 12. Hahaha! Endeleg fekk eg tid til å kommentere her. Flirer godt!

  SvarSlett