tirsdag 5. april 2011

Egg

I gryta låg eit egg.
I gryta låg faktisk fleire egg!
Og ingen hadde skjegg.

Og dette diktet om egg vart kort.
For eg skjøna jo fort at dette burde eg ikkje gjort:
Å dikta eit dikt om egg
utan skjegg---


Men ein ting eg lurer litt på når me nå snakker om egg:
(dvs: når eg skriver om egg)
Kvifor er enkelte kokte egg heilt umulige å skrelle? Og finnes det eit triks for å skrelle "vanskelig-skrelte" egg?
Anyone!?

7 kommentarer:

  1. Dette har jeg aldri tenkt over.

    SvarSlett
  2. Jeg har hørt at skallet slipper lettere hvis man skreller fra toppen og nedover. Det var også viktig å velge den rette toppen, men det husker jeg ikke.

    SvarSlett
  3. Hihi, egg-poesi på høgt plan ;) Eg har to teoriar, har faktisk tenkt ein del over akkurat dette!
    1. Egga er ekstra ferske (eg kjem frå gard med høner, og heimeegga er ofte problematiske på dette området)
    2. Dei må avkjølast lenger i kaldt vatn rett etter dei er kokte.
    I alle fall teori to skal vera mogleg å testa ut ;)

    SvarSlett
  4. Vanskeligere egg blir lettere å skrelle dersom du gjør det under kaldt, rennende vann. Syns jeg i alle fall.

    Ellers er det deilig at en kan lage så mye kos av et egg...

    SvarSlett
  5. Har hørt at ferske egg er vanskeligst å skrelle.
    Men det blir lettere under rennende vann.
    :)

    SvarSlett
  6. Ja, det har jeg også lurt på! ei som sa til meg at eggene måtte avkjøles, da ble det enklere å skrelle dem. Men jeg har mine tvil. Enkelte eggkartonger er rett og slett umulige! Trikset er å få has på den hinna under skallet, på en eller annen måte. Tror jeg. :)

    Og nå fikk jeg lyst på kokt egg....

    SvarSlett
  7. kaldt vann raskest mulig.. men thjelper ikke alltid..

    SvarSlett