mandag 7. mars 2011

VM

VM er over. For denne gang.
Og for Norge gjekk det veldig bra, kan vi vel trygt konstatere. Både når det gjaldt prestasjoner og arrangement.

Eg har fulgt med litt, innimellom, fra godstolen, men er nok ikkje blant dei ivrigaste, sjøl om eg faktisk fulgte HEILE 5-mila.
Norge er best! Sverige, Tyskland, Frankrike, Russland, og dei andre konkurrentene er bare ikkje gode nok!
Eller...?

Ligg litt av forklaringa til suksess i den enorme mengden penger som blir spytta inn i toppidretten i Norge?


Norske toppidrettsutøvarar har eit enormt støtteapparat rundt seg som timer og tilrettelegg alt for idrettsutøvaren. Dei passar på at dei norske utøvarane får i seg akurat passe mengder astmamedisiner og andre preparater - slik at dei akkurat ligg under grensa for å bli tatt for doping.
Dei har legar, fysioterapeuter, kiropraktorar (?), psykologar, terapeutar, ernæringsfysiologar, coacher, trenarar (desse to funksjonene er sikkert ikkje dei same i dette miljøet.) og ikkje minst eit enormt smøreteam. Og sikkert mange andre som eg ikkje kjenner .

Eg syns det er stas at vi vinner mykje. Men er det fordi "vi" er så mykje bedre på ski enn andre, eller har det noko med antall penger som blir svidd av til støtteapparat?

Bildeserien viser ei som gav blanke f-en i korleis det gjekk med dei norske under VM.

10 kommentarer:

 1. Du ville sikkert ha en seriøs og dyp kommentar på ditt dype innlegg. Men jeg hang meg mest opp i dette med ettåringens manglende VM-interesse. Skuffende. Vår ettåring har fulgt med på absolutt alt.

  SvarSlett
 2. Heja Norge! Ni har stor bredd inom längdskidåkningen och så har ni Marit Björgen och Petter Northug två enastående idrottsutövare.
  Gratulerar till alla medaljer och det fantastiska mästerskapet på Holmenkollen :D
  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg er like interessert som ettåringen din, omtrent. Og synes hun brukte fjernkontrollen på en svært riktig måte under VM-sendingene!

  Jeg har mange synpunkter som ligner på dine. Kanskje så mange at jeg må avslutte ski-uka i bloggen min med å skrive dem ned. Jeg får se.

  SvarSlett
 4. M-mmm - enig med Hilde.
  Omtrent like interessert som ettåringen.
  Når ekte skiglede blir erstattet av pengemaskiner blir det fort kjedelig.
  Si fra til meg når min skikarriere tar av - og alt jeg bryr meg om er hvordan jeg nesten kan jukse - uten å jukse - noe jeg vet jeg kommer til å prøve - ettersom jeg er grunnleggende lat;)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke sett stort på VM, bare litt på lørdag (hadde selskap og gjestene ville se...) og 5 mila i går. Også er jeg litt enig i deg. Min far har under hele VM gått og gnaget på at det er så urettferdig fordi vi i Norge har råd til å bruke millioner på smøreteam, mens andre land nedi øst ikke har den muligheten og dermed stiller svakere. Skiløperne kan være like gode, men de har ikke muligheten til å få til det lille ekstra som smøringen har å si.
  Jeg er litt enig.

  Fin mandag til deg og dine! :)

  SvarSlett
 6. Gjev i grunnen balnke f i VM eg også.
  Kjekkare å sjå at det sto til liv her med deg :)

  SvarSlett
 7. men...var det en skikkelig godt tapet fjernkontroll? eller var den påkledd?

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke sett et minutt på VM.
  Bare fordi jeg ikke bryr meg.
  Jeg bryr meg ikke mer om VM fordi det er i Norge, likt som jeg ikke liker Michael Jacksons musikk bedre etter at han døde.
  Anyway!-herlig bildeserie. Utrolig hvor fascinert de kan ble av en aldeles unyttig syssel..

  SvarSlett
 9. frk. Figenschou: fjernkontrollen har levd eit langt og hardt liv. Og batteridekselet er for lengst forsvunnet under ei pute e.l. og derfor erstattet med tape (sånn at Elise liksom ikkje skulle klare å få ut batteriene)

  SvarSlett
 10. Kjenner det er litt vemodig at vm er over, jeg kom meg aldri ned på Universitetsplassen en gang..

  SvarSlett