fredag 22. oktober 2010

Sko og dårlig økonomi...

Gjett tre ganger kven som har dei dyraste skoene i familien!
Eg er ikkje heilt sikker på om det er Elise, men det kan jammen ikkje vera langt ifra. Nå påstår eg ikkje at desse skoene som ho så stolt viser fram er dyre. Dette er nokre heilt greie joggesko, kjøpt på økonomisko for 198,-.

Men desse skoene klarte eg antakelig å legge igjen på hytta sist vi var der- og uansett så er det jo som kjent nå komt snø utenfor huset, og joggesko og snø er ein dårlig kombinasjon.

Derfor svingte eg innom skobutikken på vei heim i dag. Dessverre ikkje til Økonomisko, som ville blitt ein litt større omvei, MEN som heilt sikkert ville spart meg for mange hundrelapper.
I skobutikken som eg stakk innom var det ca eit par sko, som var at typen vintersko til så små, og dei kosta 699,-!!!
Og ho mor måtte jo fint kjøpe, for ho mor ville så gjerne ta vesla med seg ut i snøen slik at ho fekk bygge sin første snømann og hatt sin første snøballkrig.
Men den som bare syns snø var kaldt, og kraup opp trappa og inn igjen(ho gjekk ikkje eingang, på dei nye skoene...) det var vesla...
699,- for eit par sko! Og det var ikkje eingang skinn... Eg som har fått meg ein flunkande ny og raud og fin koffert, med hjul og kompass (!) til 125,- på Ica maxi! (Ja ja så varte den bare 2 1/2 tur, men likevel...)
Korleis kan det vera slike hårreisande priser på enkelte ting, medan andre ting nesten kastar dei etter oss?

Etter eit kjapt søk på nettet fant eg andre ting ein kan får for 699,-. F.eks eit pittelite kamera som kan festes på kva som helst f.eks ein sykkelhjelm, og filme medan du sykler. Kjekk ting å ha! Og appropos sykkehjelm: eg fant også sykkelhjelmer til denne prisen, 699,-. Og ikkje bare fant eg sykkelhjelmer til 699,-. Eg fant dritstilige sykkelhjemer! Og eg som trudde ein sykkelhjelm var ein sykkelhjelm. Sjekk ut denne her linken!
(Men dei stiligaste hjelmane kosta 998,-. )

Men tilbake til skoa... Eg må jo få lov til å innrømme at dei dyre skoa var utrolig skjønne, og fantastisk lette, og heilt sikkert supergode. Merke: "Superfit" (som eg aldri har hørt om før...?) Det var dagens reklame. Håper fleire går i fella og kjøper like dyre sko! ;)
Ha ein fin dag med eller utan sko (helst med - hvis du skal ut iallfall...)

10 kommentarer:

 1. Jeg var mer heldig enn deg, og fikk et par superfit til halv pris! Fjorårets modell, men lillebøll har heldigvis ikke blitt stor nok til å klage på det. Enda.

  SvarSlett
 2. Godt vèt på ho der, snø ute-vera inne! ;)

  SvarSlett
 3. He he, akkurat den skofella går jeg ikke i! Ihvertfall ikke i dag... Det er fordelen med at Henny ikke er i barnehage - jeg trenger ikke å ha alt utstyret i orden...

  SvarSlett
 4. Takk for koselig hilsen inne hos meg, Ingrid! Har lest meg opp hos deg og både humret, skrattet og nikket gjenkjennende. Skofella går jeg i nesten hver eneste gang. Etter fem år med panikkhandling av sko har jeg kommet til at skomarkedet er delt sånn circa på midten: Det er vanlige skobutikker som tar ågerpriser av stressende, desperate småbarnsmødre og så er det lavprismarkedet for dem med god tid, velutviklet jaktinstinkt, innebygd tilbuds-gps og føtter som automatisk tilpasser seg den størrelsen som tilfeldigvis måtte finnes igjen...

  SvarSlett
 5. Ja, ren utnyttelse for de skoa er jo for små neste sesong. Når hun blir stor nok til cherrox kommer du unna med under halve prisen. Cherrox er supert, bortsett fra lukta litt ut i sesongen. ☺ Foregår så mye artig hjemme hos deg, som du beskriver på en underholdende måte. Blir alltid munter av et besøk hos deg. Ha en herlig helg i snøen!

  SvarSlett
 6. Jeg synes småbarnssko alltid har vært dyre, jeg. Iallefall hvis man skal ha kvalitet. Og den gang jeg var ung og fattig småbarnsmor, ble det et dypt innhogg i økonomien.

  SvarSlett
 7. Sko er dyrt, i alle fall de gode skoene. Tror det er verdt investeringa, uansett! Det har snødd her og. Gjett hvem som måtte sende yngste datter avgårde med regnbukse som eneste yttertøy i dag?

  SvarSlett
 8. Har kjøpt to par goretex støvletter i samme størrelse (til to unger som beleilig nok brukte samme størrelse) for ca 800 per par en gang. Dyrt ja! Men de varer, og kan brukes av andre seinere, så det er bare å hive seg i gang med bygg nummer 4, så du får full valuta for skoene.. ;-)

  SvarSlett
 9. Ei trøst å lese om andre som kjøper dyre sko! Og -B- : Eg trur eg heller skal gjemme skoene til evt. barnebarn.. Nå har vi jo vært hos familiefotograf, så da kan vi ikkje lage ein til! he he!

  SvarSlett
 10. Sikkert like lurt, man får vel uansett ikke en unge til for å spare penger heller ;-) Og bildene av dere ble jo kjempeflotte, kjekt å ha, og spesielt når de ble så bra.

  SvarSlett