fredag 15. oktober 2010

Høstferie og korrigering og blogging.

OK!
Det var kanskje ikkje heilt sant det som stod på trykk på denne bloggen i går... For at vedkommende (som ikkje skal nevnes med navn!) ikkje skal få dårlig rykte, må eg herved tilstå at gårsdagens innlegg var litt ufint, og veldig mykje usant.
Vi vart tatt fantastisk godt imot, og vi fant ut at det var ein fantastisk kjekk, morsom, gjestfri, koslig, snill og.... (nå kom eg ikkje på fleire adjektiv, men så ville det vel blitt usannsynlig og litt vel overdrevet hvis eg hadde fortsatt...) familie! Og dette var ikkje ironi! Det kom fra hjertet. :)
Sånn. Nå har eg litt mindre dårlig samvittighet for det fæle innlegget fra i går...
Og så lurte kanskje nokon på kva gårsdagens blogg-bildet var? Ja det kan dere lure på! Det hadde ingenting med turen å gjera. Det var eit bilde som fotografen har tatt, og gitt til meg, for at eg skulle legge det inn på bloggen, men kva skal eg blogge om til det bildet??? (Det var forøvrig bilde av ei sil, etter at den er blitt brukt til å sile solbærlikør)

Og dagens bilde? Gyroskop. Ein innretning som demonstrerer prinsippet om bevaring av bevegelsesmengde  innenfor fysikken (kilde: Wikipedia.) Artig sak, men den har, i likhet med gårsdagens bilde, ingenting med dagens innlegg å gjera.
For dagens innlegg skulle handle om ferie!

Og om blogging.

For det er egentlig ikkje tid til ferier lenger når ein held på med blogging! Iallfall kan ikkje blogger og vikar reise på ferie samtidig.
Ein ting er at ein ikkje får lagt inn nye innlegg. Ein annan ting er at ein heller ikkje får lest andre sine innlegg!
Og når ein endelig kjem heim, så burde ein sjølvsagt pakke ut etter turen, rydde ut av bilen og vaske klær og ta seg av posten og ubetalte regninger. Men neida. Da er det bloggen som må prioriteres!
Og ein ligg jo da allerede på etterskudd, så det blir mange lange kvelder framfor dataen, før ein endelig så smått får hodet over vatnet og kan starte på haugene med skittentøy og inkassokrav i tillegg til å endelig kunne møte opp på foreldremøter, stille opp på barna sine kamper og handle inn mat.

Det ryktes i bloggmiljøer at enkelte faktisk klarer å lage seg ein heil haug med nesten ferdige innlegg, som så kan publiseres sånn litt og litt når ein kanskje ellers har det litt for travelt til blogging.
Men kva tid skal ei stressa og ustrukturert husmor/karrierekvinne få tid til slikt?? Måtte blitt i arbeidstida det..
Men da har ein jo andre ting å holde på med... Jobb f.eks... Så det går nok ikkje. Og i lunsjen må ein vera sosial, for det er det einaste tidspunktet  i løpet av dagen at ein faktisk har tid til å vera sosial, hvis ein da ikkje kaller blogging for sosialt, og det kan ein vel gjera, for det kan faktisk til tider vera sosialt- og nå vart dette ein fryktelig lang setning - og eit fryktelig langt innlegg med ein salig blanding av bokmål og nynorsk... -  så eg får vel avslutte.
Ha ein fin fredag!

10 kommentarer:

 1. Ja, du er flink til å legge ut bilder som illustrerer innleggene på en fin måte. Spørs om ikke jeg må komme med en versjon av besøket også - merker nemlig at du unngår å nevne det ydmykende tapet i playstation?

  SvarSlett
 2. Hey! Eg gav deg jo fri tilgang på visakortet for at du ikkje skulle nevne akkurat det der, Pia!!

  SvarSlett
 3. Du la jo kun igjen kortet - glemte koden...Men fikk handla litt fra utlandet, da - trekkes vel fra kortet ditt i løpet av helga, tenker jeg;)

  SvarSlett
 4. Selm om jeg egentlig forsto at det var litt skrøning (er det et ord?) i forrige innlegg, så ble jeg litt usikker igjen nå... hmmm. Kanskje veldig glad for at vi faktisk har telt...og allerede bor på Østlandet.
  Den viktigste årsaken til at jeg følger denne bloggen er nettopp bildene, og i hvilket forhold de står til teksten. God helg, dere!

  SvarSlett
 5. :)
  Pia: da var det iallfall ufint å nevne dette med playstation!! Tenkte meg det var ein dårlig avtale, dette med visa-kortet... ;/
  Lilli: håper ikkje du blir skremt vekk fra bloggen min nå når bilder og tekst har begynt å flippe heilt ut... Skal skjerpe meg! :)

  SvarSlett
 6. I tilfelle du bare sjekker blogg - ikke andre sosiale medier: har sendt deg melding :) Fin lørdagskveld - fra vakre Haugesund ;)

  SvarSlett
 7. ... og jeg mente selvsagt FREDAG... rart med sånne lange helger; roter fort med dagene.

  SvarSlett
 8. God helg! Skjønner at dere har hatt det fint på ferie! Jeg vil også bo hos Pia! Egentlig vil jeg at vi alle skal møtes en vakker dag. Det trur jeg hadde blitt et morsomt treff!

  SvarSlett
 9. Jeg har funnet ut av hvordan jeg kan bruke mobilen som modem, så da kan man blogge fra hvor som helst! Ingen gode unnskyldninger for bloggepause da.. ;-)Ser frem til å se bildene av dere.

  SvarSlett
 10. Fin, lang setning. At den var en blanding av to språk la jeg ikke merke til en gang....
  PS. Har du ikke oppdaga "planlagt"-knappen? Super innretning ved ferier.

  SvarSlett