fredag 10. september 2010

Lønnsauke

Amerikanere har mange lure forskere som forsker på alt mulig rart.

Nå har eg lest om to undersøkelser som eg skulle ha lest om før lønnsforhandlingene starta.
For det første: "Høy forskjell i inntekten til sjefen og de øvrige ansatte får sjefen til å behandle de ansatte dårlig"
Nå vil ikkje eg gå inn til sjefen og forlange at han av denne grunn skal gå ned i lønn - det ville jo vært litt ufint. Men heller ymte om at eg kanskje kan gå litt opp..?

Eller...ikkje bare litt... Du skjønner, den andre undersøkelsen eg hørte om er at forskarar hadde funne den optimale årslønna. Dvs dei hadde funne ut at jo meir ein tjenar, jo lykkligere er ein. Men berre opp til eit visst nivå. Forskarane har funne ut at den ideelle årslønna er på 774 327 kroner. (ok eg husker ikkje talet nøyaktig, men dei to første siffera er korrekt angitt...)

Så eg føler eg har gode argumenter til lønnsforhandlinger, som vi nå altså nettopp har avslutta... Men eg kan kanskje godsnakke litt med sjefen for egen del... Eg antar at sjefen min syns det er viktig at eg er lykkelig!?
(Og i dag har eg lånt bilde frå Forskning.no. Fotografen min blir nok skuffa, men eg sitter på jobb...og har ikkje tilgang på hans bilder herfra.....)
Ha ein fin fredag!!

2 kommentarer:

  1. Jeg har et stykke igjen før jeg blir lykkelig...

    SvarSlett
  2. Jeg kommer vel aldri til å bli lykkelig... Eller??

    Vel, jeg kan ihvertfall glede deg med at du blir et lykkeligere menneske nett no: Klutevinner er du! Forventer å se plettfrie overflater i huset ditt nå! Ikke det at jeg har lagt merke til støv, men nå ligger alle forholdene til rette for et rent og pent hjem! Jeg trenger en adresse å sende de til da....

    God helg!

    SvarSlett