lørdag 3. juli 2010

Ut i vår urtehage...

Alle hager med respekt for seg sjøl har eit hjørne som er etla til urter.
Så også vår hage.
Her er det frodig, og det er nok mest takket være ein type kryptimian som er utrolig glad i å spre seg i hagen vår. Den er fin på denne tida av året så det er bare greit at den er overalt.

Kryptimian er ein urt, men vi bruker den ikkje i maten (så vidt eg veit...? Det er fotografen som er kokk, og det er mykje han putter i maten som eg ikkje veit om...) Eg trur det meste av det som vokser i urtehagen er urter(!)..men eg veit sjølvsagt ikkje navnet på dei. Bortsett fra kryptimian da. Og løpstikke (som også kelles kjærlighetsurt...) og persille. Ok, så visste eg navnet på ganske mange likevel da. Men dei fleste plantene/urtene som vokser der veit eg ingeting om.

Gartneren vår derimot, har nok stålkontroll på alt som vokser der, og bruksområdene. Godt å ha gartner til slikt.

Og i dette sommerværet som vi også får gleden av i dag, er det godt å slippe å stå med rumpa i været og fingrene djupt nede i jorda/ugresset, for det tar gartneren seg av.

...som også er fotograf...
..og kokk...
..og snekker...
...og murer....
..og ein god ektemann...

3 kommentarer:

 1. Så utrolig fin hage! Sånn vil jeg og ha! Gjerne med kokk!

  SvarSlett
 2. Tusen takk Ingrid, men dette var nesten for mykje av det gode.
  Veit du snart skal på shopping til London etter ferien, og det heilt ok og velfortjent.
  Allmenn info; Ingrids ektemann er elektriker gr.A, men skulle gjerne ha vært fotograf/kokk. Muring, snekring og urter er kun hobby.

  SvarSlett
 3. Skal tru om det er det eg har, som sprer seg utover plenen? Held seg iallefall ikkje i eit hjørne. Skulle hatt ein garntermann eg og....

  SvarSlett