søndag 4. juli 2010

Pakking til speiderleir

Som sagt har vi sendt dei to eldste håpefulle på speiderleir denne uka. I forkant var det mykje som skulle vera klart. F.eks leirbålskappene. Dei har vært nesten ferdige i to år, og vært brukt på to leirer tidligere. Men i år klarte eg å gjera dei heilt ferdig!
Nå vil sikkert enkelte påpeike at gutane er så store at dei kunne klart å sydd kapper sjøl...og det stemmer nok, og dei hadde fått det minst like fint! Men det hadde nok krevd mykje meir av mi tid i form av hjelp og psykisk støtte. Og kanskje eg ikkje er like tålmodig alltid, så eg sydde kappene sjøl. Det må forresten nevnes at yngstemann gjorde ein heroisk innsats når det gjalt å sy kant rundt kappa si. Det klarte han sjøl!
Når all sying var klar, så var det pakking av sekker som gjennstod. Her fekk vi heldigvis god hjelp av ferdigsnekra pakkeliste på leirens nettsider (Landsleirens hjemmeside finn du her. Link)

Sjølve pakkinga stod gutane for sjøl, så eg håper bare dei huska ekstra truser og tannkosten...
Eg hjalp kun til med å få igjen glidlåsen i ein sprengfull sekk.

Elise hjalp til i pakkearbeidet som konsulent og støttespelar. Det trengtes, for det var ein stor psykisk anstrengelse å pakke for ei heil uke, utan annan hjelp å få frå ho mor enn litt masing.

Og nå får dei ei heil uke der dei slepp å høyra på dette maset! Det går nok bra med dei likevel, tenker eg... :)

5 kommentarer:

 1. Leirbålskappe?! Mye jeg ikke kan ang. speiding, skjønner jeg. Nydelig sømarbeid, hadde ikke jeg klart.

  SvarSlett
 2. Mine gutar hadde eit gammalt ullteppe som dei klippte hol i midten. Så sydde dei "pynte-sting" rundt sjølve. Går utifrå at det var leibålskappe...fekk aldi vite om det var noko navn på dei.

  SvarSlett
 3. De klarer seg nok godt!
  Leirbålskappe hadde jeg ikke hørt om, til tross for en fortid som speider (ikke så mange år, men dog). En av gutta var speider i fjor, men en aktivitet måtte tilslutt vike pga for få ukedager, så det ble speidinga som forsvant.

  SvarSlett
 4. Kjekt med tur. Og godt de vet å holde varmen. Bra jobba - både mor og barn!

  SvarSlett
 5. Fine, jevne sting. Og staselige aplikasjoner. Flink mamma;-) Hilsen Bergljot, som skal se etter deg på Vikjo til uka. Eller - du må se etter meg, siden jeg ikke vet hvordan du ser ut. Jeg kommer IKKE til å ha på meg bunad...

  SvarSlett