mandag 28. juni 2010

Hoya?

...og når vi først er inne på dette med monsterplanter...

Kan dette vera ein Hoya? Har lite greie på stueplanter (ute-planter også, forsåvidt..) men er god på å google. Det var likevel litt vanskelig å google for å finne navnet på denne her når eg ikkje visste navnet... Fant likevel til slutt ut at den kanskje kunne ligne litt på Hoya...(link). Men uansett kva den heiter - hardfør er den iallfall. Veldig hardfør. Den får ikkje mykje lys der den står i skammekroken sin, så den er ikkje frodig , men L A N G er den! Vatn får den heller ikkje, så den overlever antakelig på luft og kjærlighet? Eller...luft...og litt luftfuktighet?

Av og til blomstrer planten, til tross for dårlige lysforhold og lite vatn. Små unnselige, men søte blomar. Vi legger sjelden merke til det. Ikkje før blomstene har visna og falt av, for da ligg det små, brune, og ikkje fult så søte blomar på gulvet, i vinduskarmen og i sofaen...

Ein av sønnene i huset lot ein gang eit av raserianfallene sine (midt i verste 6-års-trassen) gå utover planten. Han klippa av den eine "tentakkelen". (Ikkje det verste ein kan gjera i ein trassalder... å la sinnet gå ut over døde ting. Eller...heilt død er den kanskje ikkje men likevel...) Hadde han ikkje gjort det ville planten nå vært rundt heile stova. Sikkert like greit at den vart klippa..

5 kommentarer:

 1. Du er god på dette med planter idag! Eg har ikkje akkurat peiling, men eg synst det ser ut som noko eg kallar ein porselen plante. Veks godt utan at ein bryr seg, og i mørke krokar. Blomster sitt i klasar, er litt klissete og sterk lukt, ikkje vond altså! Har ein sånn, men eg har surra han i hop.Kanskje det skikkelege navnet er Hoya? Skal google litt eg og......

  SvarSlett
 2. Tja god og god.. Det er min bedre halvdel som er best på dette med planter.
  Surring var ingen dum ide!

  SvarSlett
 3. Har googla, - og yes, Hoya = porselensplante! Då har eg lært noko nytt i dag også!

  SvarSlett
 4. Har null peil på planter...

  SvarSlett
 5. Guuud. Ikke spør meg om planter! (ikke at dette spørsmålet var adressert til akkurat meg - men jeg svarer nå likevel)
  Ja. Og det hadde jo vært litt flaut å ha en plante rundt i HELE stua. Og som du ikke engang vet navnet på. Eller var det Hoya du sa?

  SvarSlett