torsdag 29. april 2010

Urner i vinterskrud

....skrud..? Eit merkeleg ord. Sikkert ikkje korrekt nynorsk iallfall, men så skriv eg heller ikkje spesielt korrekt nynorsk. Eg orker ikkje bruke mykje energi på å finne gode nynorske ord hvis eg i farten bare kjem på eit ord på bokmål eller på dialekt. Så eg antar at eg aldri vil få statuett, eller heder og omtale frå Noregs mållag.
Men er skrud bokmål? Eller svensk? Eller kva er det for eit ord? Er det nokre språkmektige bloggarar som kan forklara?
Kanskje vi må ringe Sylfest Lomheim og få ei forklaring?

Uansett: pottene våre er eit trist skue gjennom vinteren. (Skue er kanskje heller ikkje noko godt nynorsk ord - ref. første avsnitt.)
Dei eingang så vakre sommarblomane vert etterkvart omdanna til triste grå uregjerlige tustar. Desse tustane får stå i fred gjennom heile vinteren og gir alle besøkande eit litt trist førsteinntrykk når dei kjem gåande opp til huset vårt. Men det er egentlig like greit, så vert det kanskje ein opptur å komma inn i huset. :)
...eller iallfall ikkje så veldig stor nedtur...

4 kommentarer:

 1. Sånn er mine krukker også. Det som var vintergrønt er blitt vårbrunt. Til sommeren er det vel blitt... sommergrå?

  SvarSlett
 2. Nå har du fått meg til å gruble på ordet skrud...Artig ord. Bruker det ikke ofte.
  Fine urner med gråe, tørre planter(?). Sånn skal det være.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jo takk foredraget var bra :-) Jeg hørte ham, Pål Roland, for ikke lenge siden i jobbsammenheng også, men kjente at jeg godt kunne repetere litt. Relasjonbygging kan vi alltid bli påminnet om.
  Når det gjelder sokker: Er det mulig? Jeg gleder meg til sommeren, når ikke det blir så mye vask av sokker, og forhåpentligvis også mindre svinn... :-)
  Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 4. Skrud?? I hvertfall ikke bokmål. Nå er jo jeg sånn hipp og urban og til og med tilpasningsdyktig etter å ha tatt Aftenpostens språktest...
  Glimrende sokkeinnlegg under her forresten og jeg noterer at jaggu hadde ikke du også et fristende kakebilde - er det mulig! Lykke til med bestemorkroppsbyggingen, lo godt av kommentaren din. ☺

  SvarSlett