tirsdag 10. november 2015

Luksus

Det er sårt å bli til overs på ein arbeidsplass. Eg veit eg har mykje å bidra med på jobben, men pga kort ansiennitet valgte bedriften å la meg få muligheten å vera husmor ei stund.
Når eg tenker på kollegene mine som stort sett fortsatt er på jobb, tjener penger og bidrar til å skaffe staten skattepenger bl.a slik at NAV har litt å rutte med, kunne eg fort blitt bitter, misunnelig og forbanna. Forbanna på sjefen som har permittert meg. Misunnelig på dei som fortsatt tjener gode penger. Bitter for at det var akkurat eg som måtte gå i denne omgang.
Men sånn kan ein vel ikkje tenka?
Når ein går permittert har ein plutselig 8-9 timer meir tid til disposisjon i døgnet i ukedagene. Altså: døgnet har fortsatt 24 timer, men den tida som tidligere stod til arbeidsgiver sin disposisjon, pluss den tida som gjekk med til kjøring til og frå jobb, er plutselig tilgjengelig for kva eg måtte ønske!
Kva ville du gjort med ein slik luksus? Sovet frampå halve dagen og slappa av resten? Reist på ferietur? Gått på shopping? Vaska hus? Gått på besøk til slekt og venner? Begynt å brodere bunad til heile slekta? Skrevet bok? Eller lest bøker? Snekra deg ei snekkerbod? Begynt på julebaksten? Begynt å trent? Drevet dank? Gått på kafe?
Det er utrolig mange muligheter. Og det er sånn eg har valgt å se på dette. Ein heil haug med muligheter. Til å gjera ting eg har lyst til å gjera (eller veldig ofte - ting eg egentlig ikkje har spesielt lyst til å gjera - men som sårt trengst  - og som er deilig å ha gjort når det endelig er gjort...)
Og eg har plutselig fått meir tid med den vesle jenta vår. Etter mange år i den berykta tidsklemma kjennes det ikkje heilt feil å kunne nyte litt kvalitetstid med ho.
 
 I tillegg må det sjølsagt brukes tid på familieøkonomi og CV-oppdatering, men slike ting er jo også lurt å ha ein gjennomgang på fra tid til annan. Og nå var tida absolutt inne til dette.
 Alt i alt (hvis vi ser bort fra økonomi og sånt...) - så har det vært godt med nokre veker heima.
 (spør meg igjen koss det går om nokre månader - hvis eg fortsatt er permittert - då vert det nok eit heilt anna svar...)

2 kommentarer:

  1. Du er dyktig om du klarer å se på den nye hverdagen som full av muligheter for kvalitet og nytelse, jeg tror tanken på den økonomiske situasjonen hadde stressa meg...

    SvarSlett
  2. Veit ikke hva jeg hadde gjort...Ikke så lurt å dra på shopping, kanskje? Men lest bøker. Skrevet? Fint å ha tid til førsteklassingen, da. Og dette ordner seg nok snart:)

    SvarSlett