onsdag 14. mars 2012

PI-dagen!

Like før dagen er omme, midt i oppgaveskriving om indre og ytre motivasjon og autonome medarbeidere, må eg informere om at det er i dag vi feirer 
PI!
Og lurer du på kvifor? Ikkje?? Ja, ja - her kommer forklaringa likevel: Fordi på amerikansk skrives 14. mars omtrent slik: 3.14, og pi, er som mine oppvakte lesarar veit: 3,14. Og dagen blir feira (i Amerika - og kanskje også ellers i verden  - i matematiske miljø) med pai (som uttales pi..på amerikansk..?)
Eller:

Ha ein fortsatt fin PI-dag!

7 kommentarer:

 1. Oj litt sjokkert oppdager eg at det faktisk ikkje var så spesielt mange andre som var opptatt av dette tema i dag!? Det var forresten eit jordskjelv her også, i anledning dagen!

  SvarSlett
 2. Ante ikke om PI-dagen, men jamen godt jeg fikk greie på det før dagen var omme! Det skal huskes til neste gang!
  Jordskjelv - wow! Ja det hørte jeg på nyhetene! De sa ikke noe om PI-dagen, det var jo mye mer spennende :)

  SvarSlett
 3. Huff, det glemte jeg helt. Noen fortalte nemlig at det var "Biff og Blow job"-dagen. http://www.side3.no/article3354855.ece

  SvarSlett
 4. Vart forsein med å markere pi dagen, gitt.
  Men fekk med meg at det hadde vore jordskjelv på dine trakter, og tenkte med ein gong på deg.

  SvarSlett
 5. Jeg ser at jeg er en av de oppvakte serne dine, selv om jeg ikke fikk med meg innlegget før pi(e)dagen derpå. Vi får gjerne lage noen pairester, da..?

  SvarSlett
 6. Jeg feira PI i bloggen for et par år siden - old news, dette her.

  SvarSlett
 7. Artig, visste det ikkje! Men ganske logisk;) Korleis feirar ein denne dagen forresten? Med å rekna? Ha ei god helg :)

  SvarSlett