søndag 12. februar 2012

Happy morsdag!

På grunn av stor suksess med mine tulipaner i småvaser (eller snapsglass) i mitt interiørinnlegg kommer det eit nytt tulipanbilde i forbindelse med morsdagen.
Som altså er i dag!
Så skal eg samtidig komme med historien rundt desse vakre tulipanene. 
Det har seg sånn, at eg kjøpte ein bukett tulipaner. På hagesenteret, og dei var dyre, fine og antakelig av god kvalitet. 
Tulipanene vart satt i vatn, MED plastembalasjen på - som eg fekk beskjed om. 
Etter ein times tid vart embalasjen fjerna, og...for å gjera ein litt lang historie litt mindre lang:
Det viste seg at tulipaner er glupske når det kommer til vatn.
Og dette hadde ikkje matmor fått med seg. Tulipanane vart sørgelig slappe.
Siden det var altfor tidlig å kaste dei dyre blomane vart dei altså dandert som vist på bildet. 

Tulipanene er nå kasta, og om det kommer nye blomer på bordet på morsdagen vil tida vise. Antakelig har eg ikkje gjort meg fortjent til blomar i år heller. Så eg har kjøpt presang til meg sjøl! Eller egentlig til nokon andre faktisk.
Håper mange andre også har fulgt oppfordringa til bl.a. Pia og Lise  og gitt sin gave til Care eller andre som sikkert trenger det meir enn dei fleste av oss mødre i Norge.
Ha ein fin morsdag eller søndag eller whatever!

5 kommentarer:

 1. No har eg altså fått tulipaner, men har ikkje slike snasne småglas....men eg har lest bruksanvisninga om at dei skal stå med plasten på ei stund, og at eg må passe på å etterfylle med vatn!!! Og dessutan las eg eit tips, på ein blogg, om at ein skal ha ein dråpe klor i vatnet. Kloren drep bakteriar, og blomstrane skal holde seg lengre...
  god søndag, eller morsdag, om du vil!

  SvarSlett
 2. De ser nå veldig søte ut der de står, da. Hell i uhell? Og historien forteller jo at det er viktig med vann, noe som Care jobber med å gjøre enklere tilgjengelig i flere land der det å gå ned to etasjer for å komme til badet om morgenen ville være som å... Ja, det finnes vel knapt nok noe å sammenligne med.

  Happy morsdag til deg og dine også, Ingrid!

  SvarSlett
 3. Håper du har hatt en fin morsdag! Jeg har influensa og har fått sove lenge. (Eller kanskje jeg fikk sove lenge fordi det var morsdag?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg fekk også sove lenge. Til 12 faktsik, og sov i tillegg ganske mykje utover heile dagen, og la meg kl 7... Fekk spy-sjuka. Ikkje den beste morsdagen. Begge gutane er også sjuke. Heldigvis var Roald oppegåande og fungerte som ein slags sjukepleiar...

   Slett
 4. Neeeiiii, nå ødela du illusjonen om at det lå et ønske om å være speisell og å designe bak den der danderinga. Har selv utsikt til en egenkjøpt tulipanbukett her og jeg så tidligere i kveld at jeg også glemte hvor glupske de er på vann og hvor slappe de blir. Fram med snapseglassene!

  SvarSlett