lørdag 28. januar 2012

Lises utfordring - dag 6: statistikkblogging

Lise har gitt seg sjøl, og andre som vil henge seg på - ein utfordring om å blogge forskjellige blogg-kategorier kvar dag denne uka.

Eg henger meg på bare av den grunn at eg da kanskje blir nominert også i andre kategorier enn mamma- og fjaseblogg-kategorien. Kvar for seg altså. Eg fekk dermed framheva at eg faktisk er nominert i - ikkje bare mammablogg-kategorien (som eg har lova å ikkje nevne fleire ganger...) men nå også: fjas! (inne hos Lise)
 Noko som eg syns var ein mykje større ære enn mammablogg-nominasjonen...men sånt bør eg kanskje ikkje sei så høgt. Men det gjorde eg heller ikkje.)
Men over til utfordringen:


Statistikkblogging.

Dette er nok heller ingen egen bloggkategori, men mange bloggere skriver om statistikken sin, og det er forståelig, for det kommer mykje rart ut av Bloggerstatistikken.

For eksempel var det ein dag eg hadde fleire lesarar fra India enn eg hadde fra Norge... Men det skal kanskje ikkje så mykje til når eg enkelte dagar har eit par tre lesarar fra Norge... Men inderane er ikkje spesielt glad i bloggen min, for dei legg aldri igjen kommentarer, og det ser ikkje ut som dei kjem igjen heller. I det siste har det vært ein del japanere innom. Ikkje dei heller kommenterer nevneverdig ofte. Aldri faktisk.
Andre merkelige ting som skjer er at ein plutselig kan oppleve å få eit vanvittig hopp i antall lesarar. Heilt utan grunn.
Den 22. januar i år hadde eg ikkje lagt ut noko nytt, og ikkje trur eg at nokon populære bloggarar blogga om meg heller, men plutselig hadde eg 307 sidevisningar på ein dag - der 165 av sidevisningane skjedde omtrent kl 21.00! Det er mykje det for ei som meg, som har fra 30 til 70 sidevisningar totalt på gode dager...

Det er stilig å få så mange sidevisninger!! Men ikkje SÅ stilig å se på statistikken i ettertid - når grafen legg seg fint ned igjen på sitt vanlige nivå. Gleder meg til å få den toppen fekk fra statistikken, sånn at dei nye "toppane" mine blir litt høgare...

Så har du søkord!
Dette er god underholdning. For ein ihuga bloggar er det viktig å holde seg oppdatert på kva for søkeord folk ramler innom bloggen sin med.
Eksempel på søkeord som har ført folk inn på min blogg:
 • Bokbind
 • Konfirmasjon
..er eksempler som er forståelige -eg har skrevet om bokbind, og om konfirmasjon.
Andre søkeord som har (mis-)leda folk inn i denne bloggen er:
 • heppahoi
 • hjernekirurgi utdanning
 • ryddige hus (!) 
 • bambijalka kukkamaassa (nokon som veit kva det betyr??)
 • helsedirektoratets mattips for eldre
 • slange døde av bit i silikon
 • silikon pupper og slange
 • slange silikon pupper
(parantesen og innhold i paranteser har eg tilføyd...)
Dei tre siste søkeorda på lista kan eg se for meg at det har vært ein og samme person som fortvila har søkt og søkt og bare endt opp på "Tingene våre" - stakkar.

Eg har også lagt til ein annan statistikk - før bloggerstatistikken kom - som i tillegg forteller kor mange besøkende det er innom i løpet av ein dag, og kor mange av desse som er førstegangsbesøkande.

Deprimerande lesing. Det er i snitt kanskje 10-12 førstegangsbesøkande innom bloggen min kva dag. Dersom berre 1 av desse syns bloggen min var heilt fantastisk og gjerne ville komme tilbake, så ville eg i løpet av eit år ha samla meg ca 365 følgarar! Og kor mange har eg..? 40...
Eg har faktisk 40! Eg trudde eg hadde 39! Da har eg fått ein ny følgar!! Velkommen skal du vera!! Du er hjarteleg velkommen! Og glemt var skuffelsen over at eg ikkje har 365 følgarar :))
  

14 kommentarer:

 1. Jeg er vel følger? Eller?
  Det kukkagreiene er finsk.
  Ha ei fortsatt fin helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er ein av mine trofaste følgere Pia! Og det gjer meg stolt og varm om hjarta :)

   Slett
 2. Hvis de bambigriene er finsk, foreslår Google translator "bambi blomst fot i landet" og da var vi vel ikke så mye klokere.

  Når det gjelder hvilke land trafikken kommer fra, kan dette være misvisende. Jobbserveren min befinner seg f.eks. i Nederland så om du har noen lesere derfra på dagtid kan det bety at det er jeg som har lurt meg til en bloggpause i arbeidstida. Hysj.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bambi blomst for i landet er kanskje ikkje vanlig søkeord-kombinasjon i norge, men kanskje i Finland?
   Eg har ein trofast lesar i Nederland. Trodde eg... det er deg det altså :))

   Slett
 3. Jeg synes du gjør en storartet jobb som blogger ditt og datt. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke alltid skjønner disse statistikk-greiene. Men jeg jeg skal få Elisabeth til å forklare meg det grundig: Hun har kontroll!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får be Elisabeth holde eit statistikk-kurs for oss da :)

   Slett
 4. Eg vert litt nervøs dersom statistikken skyt i veret. Likar at alt er normalt, liksom!

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her. Noko må jo vera feil..?

   Slett
 5. Jeg hadde også et gigantisk hopp i kurven den 22.
  Snodig.

  En god dag i allefall.
  For oss begge.

  Og du..på tide å sanke enda mer stemmer for å kunne slå ungemamma Malin!
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Statistikk stemmer da ikke?! Eller..? Det er i alle fall det jeg trøster meg med når jeg ser hvor mange som innom og tilsynelatende aldri kommer tilbake.

  SvarSlett
 7. Kremt, takk. Kall meg nr. 40 heretter ;)
  Sånne hopp trur jeg kan være spammere eller hackere eller noe midt i mellom. Jeg pleier å ha en del treff fra en pussig adresse i Russland, og mannen min, som er paranoid it-sikkerhetssjef i heimen, sier jeg for all del ikke må klikke på linken for å se hva det er for noe slags saker, fordi det er akkurat det de vil.

  SvarSlett
 8. Hmmm.....tror jeg må sjekke ut statistikken, det er det kjempelenge siden jeg har gjort, og ikke visste jeg at det finnes så mange kategorier blogger. Hmmm....er det egentlig nødvendig å være i en kategori tenker jeg, her inne kan jo alle fylle bloggen sin med det de vil og så er det opp til andre om de gidder lese.

  Ha en nydelig søndag

  SvarSlett
 9. Hehehe, jeg hadde en topp en time senere den 22.1. :-D Rare greier. :-D

  Og jeg gidder ikke så ofte å sjekke søkerordene, for det er alltid BANAN som leder. Jeg vet ikke hvorfor. :-D

  SvarSlett
 10. Statistikken, ja...
  Rare greier.

  Jeg har med jevne mellomrom stort besøk fra ei emo-side
  Som jeg ikke aner noe av.

  SvarSlett