søndag 9. januar 2011

Tur, chips og postkasse.

Og i påvente av ein forsvunnet minnekortlesar og med den - ny forsyning bilder: her kjem nok eit gamalt bilde.

Eit bilde frå gamle dagar, før snøen og isen kom og la seg til her på vestlandet.

Ein vakker dag (eller - kanskje ikkje spesielt vakker, men - uansett - ein dag) tok familen seg ein langtur på ein fjelltopp i nærheten. Toppen har ein svimlende høyde på 82 moh og det er mangehundre meter å gå for å komme heilt til toppen.

Det som er viktig å tenke på når ein legg ut på langtur er nistemat. Nistemat skal være sunn og inneholde mykje energi.
Chips er laga av poteter - og poteter er sunt (ok--så er det enkelte som hevder noko anna - men nordmenn har alltid spist poteter, og nordmenn er eit sunt folkeslag - ergo poteter er sunt!) og poteter steikt i olje er akurat passe feit mat og gir akkurat passe energi til ein slik tur. Trur eg.
Det gjorde iallfall godt med ein munnfull chips etter strabasene med å komme seg heilt til toppen.

Varden heiter fjelltoppen vår. (Originalt? Eh...nei.) Og siden den er så stor og høg har ivrige sjeler hengt opp ein postkasse der oppe, med bok oppi, sånn at vi kan skrive navnet vårt kvar gong vi er der oppe, og så kan vi vinne ryggsekker og refleksvester e.l. eit par ganger i året. Elise har allerede vunnet ei drikkeflaske! (Og nå kan eg tenke meg at mange lesarar (i den grad vi har mange lesarar....) trur at eg tuller, slik som eg av og til gjer, men dette er fakta.)
Veldig kjekt med bok å skrive navnet i. Det gir ekstra motivasjon til å gå opp. Problemet er at det er fryktelig langt å gå! Og så høgt! Så vi har vært dårlige på å skrive oss i boka.
Skal skjerpe oss! Når bare snøen forsvinner og sola kjem tilbake.

Ha ein fin dag!

3 kommentarer:

 1. Gratis drikkeflasker og refleksvester!? Det burde være motivasjon nok til å springe opp på denne toppen hver uke, minst. Tror vi bor rundt 200 moh, kanskje vi skulle snekre opp en sånn postkasse her utafor? Ah, for en fantastisk ide. Men hvem skal spandere refleksvester og sånt? Hm, må tenke litt...

  SvarSlett
 2. Hvis dere har klart å vinne flaske til jenta allerede kan dere ikke være så ille til å ture?..
  :)
  Så fint ut!

  SvarSlett
 3. Jøss, har minnekortleseren forsvunnet?...;)
  En sprek familie!

  SvarSlett