fredag 17. desember 2010

Storrengjøring til jul!?

Dagbladet skriver i dag at vi skal blåse i rundvasken til jul!!
Hurra!! ..tenker sikkert dei fleste da.
Eg tenker forsåvidt sånn eg og.
Men på eit eller anna tidspunkt treng vårt hus ein rundvask. Dette er det lurast å gjera på våren. Da er det lyst og fint ute, og ein kan opne vinuer og dører, og koste ut alt støvet og få inn frisk og fin vårluft.

Problemet er at da har vi ingen tidsfrist, og da blir det lett å utsette. Og heller gå ut og nyte dette fine vårværet...

Så av erfaring blir det da til at vi prøver å få unna rundvask til jul slik at huset blir tatt skikkelig iallfall ein gang i året.
Ellers har eg også lest at det ikkje er nødvendig med nedvask. Ein skal holde huset reint og ryddig heile tida istedenfor! Jadda...Lurt!
Korleis er det med deg? Vasker du til jul? Eller til våren? Eller klarer du å holde huset jevnt reint og ryddig?

9 kommentarer:

 1. Huset vårt er en katestrofe enten det dreier seg om vår eller jul. Prøver å få en viss skikk til jul, men rundvask...? Skjønner ikke spørsmålet...

  SvarSlett
 2. Nei til rundvask! Prøver å ha et anstendig renhetsnivå ellers, men vi er i pross for å si det sånn.

  SvarSlett
 3. Oj, det var jeg som kommenterte over, merkelig at det står Per-Øyvind. Eller ikke så merkelig, han er jo mannen min, men hvor kom denne kontoen fra?

  SvarSlett
 4. Vi kramperydder før vi får besøk eller ved andre anledninger som gjør at vi skal vise bort hjemmet. Som oftest slipper krampen taket lenge før vi er ferdige, så det blir ikke så veldig ordentlig gjort..

  Vi pleier å skylde rotet at vi har for liten plass, og folk går stadig vekk fem på. ;-)

  SvarSlett
 5. Støvsuger heile året. Tørkar støv i stua kvar veke. Fjernar spindelvev med det eg måtte ha for hånden akkurat i det eg går forbi. Vaskar golvet når eg kjenner att sokkane limar seg fast, eller når eg ser hårbefengte flekkar. Ryddar kvar gong eg forflyttar meg frå sofa til do, frå sofa til kjøkken, frå sofa til vaskerom, and so on!
  Badet vert vaska ned ein gong i året. Kjøkken rydda ein gong for dag, og inni skap....hæ? kremt, det var visst lenge sidan...

  SvarSlett
 6. Jeg nekter å svare på de spørsmåla der.

  SvarSlett
 7. He, he. Er nok mer vaske til jul typen, men det hender jeg tar i et tak resten av året og. Enig med deg - om våren er det uteliv som teller!

  SvarSlett
 8. svaret er nei og nei og nei. God lørdagskveld Ingrid&co :)

  SvarSlett
 9. Åhr...
  Har vaskedamer som får godt betalt for å holde sånn noenlunde standard på Selveste Renheten, så prøver jeg så godt jeg kan å "holde det" greit nok..
  Men .. mye som setter sine spor.
  Og jeg må også ta meg noen krafttak før besøk og legnende..
  :)

  SvarSlett