mandag 18. oktober 2010

God jul alle sammen!

Det er bare 44 dager igjen til 1.desember, og eg har merka meg eit stigande jule-fokus i bloggmiljøet! Nå er ikkje eg den som stikk hodet fram og skryter av mine husmorbragder i tide og utide, men syns kanskje det er på tide å vise fram julebaksten nå.

I sirlige bokser oppå kjøkkenskapene står julekakeboksene på rekke og rad, og stablet pent oppå kvarandre.


Pepperkakene er bakt etter oldermors hemmelige oppskrift, overlevert på handskrevet ark gjennom generasjoner. Like vellyket og velsmakende fra år til år!

Og krumkaker, sjølvsagt laget på godt gammeldags støpejerns-krumkakejern, på vedfyrt komfyr. Deilige, velformede, og dei smakar nydelieg med krem og heimelaga bringebærsyltetøy, med bringebær frå eigen hage.

Til og med eit ferdig knust pepperkakehus har vi laga ferdig! Vi syns det er best å knuse det med det samme vi har laga kunsverket. Sjøl om det sjølvsagt var svært vakkert der det stod høgreist, med 4 høge tårn, vakkert utskårne takplater, stabbur og med eit sirlig detaljert lite utedo, så syns vi det blir litt uhygienisk hvis det skal bli stående fremme i så mange uker.
Og til slutt har vi sjølvsagt nokre velsmakande kakemenn for barnas skuld!

Alt dette har vi sjølvsagt gjort klart for leeeenge sidan.

Faktisk for ca 10 månader sidan! 

God jul!

7 kommentarer:

 1. Oj, det får en si, orden i kakeboksene ja...Min ene pepperkakepakke fra 2003 blekner...

  SvarSlett
 2. Så bra at dere har alt i boks! Hadde ikke forventa noe annet.

  SvarSlett
 3. Ja, altså.... nå vil vi ikke ha et eneste sutre-innlegg over manglende sorter, når jula nærmer seg!! Og jeg sier til deg, som til Bettan: God kaffi attåt og kakene smaker som nye!

  SvarSlett
 4. Så kjekt! Du slipper å tenke mer på den baksten nå!

  SvarSlett
 5. Alt som er unnagjort..... ;)

  SvarSlett
 6. Åh, så flink du har vært! Det er jenta si som har kontroll og ting på stell! Hmm, tror jeg skal sjekke om jeg ikke har litt årgangsmedister i fryseren...

  SvarSlett
 7. Men hvor er marsipanen??

  Imponerende at ungene dine ikke har klart å gnafse i seg restene, det hadde de (vi) gjort her i huset, men det ser ut som dere har satt boksene så høyt at kanskje ingen kommer opp uten stige?

  Takk for reklamen forresten, noterer ett lodd på deg og ett på Roald jeg.. ;-)

  SvarSlett