torsdag 2. september 2010

Flogefelle, rødvin og støvsuger.

Bananfloger er plagsomme.
Dette hørte eg (?) med ein gang vart ein totalt unødvendig setning!

Uansett...

Eg har lest og hørt om effektive floge-drepar-metodar. F.eks eddik og zalo i ei skål. Dette har eg prøvd, og det fungerte ikkje så veldig bra. Dette har eg forståelse for, siden eddik ikkje har ei særlig tiltrekkande lukt.

Men eg har jo lagt merke til at rødvin er ein ting bananfloger har særlig sansen for!

Eg har derfor, med langt større hell, prøvd meg med litt rødvin og zalo. Utrolig effektivt!

Nå har eg imidlertid hørt den mest effektive metoden, og det er støvsugeren. Sjølvsagt! Stå klar med støvsugeren med ein gang du opnar skapet med bioavfall, og sikt så godt du kan på dei små krapyla. Og ikkje slå av støvsugeren før du er sikker på at dei ligg langt langt nede i støvsugerposen. (eller behaldaren - hvis du har sentralstøvsugar)

Dette trikset har eg ikkje prøvd ennå, av den enkle grunn at støvsugeren ikkje dukkar opp spesielt ofte her i huset...

Eg må nok innrømme at rødvinen dukkar oftere fram... :)

4 kommentarer:

 1. Jeg benytter meg også av drukningsdøden på disse krapylene ja. Jeg fant ut at et glass vann med litt gjær, litt sukker og en drue, og en dråpe zalo, var en grei måte å lokke til seg udyrene på. Etter opptelling hadde jeg 62 stykker i glasset etter noen dager, og ble faktisk kvitt de.

  SvarSlett
 2. Haha! sånn er det faktisk her og rødvinsflaska varer fleire dagar.

  SvarSlett
 3. Tok en stund før jeg forsto hva flog var, ha ha ha, ler av meg selv. Zalo og eddik funka bra her, men neste gang prøver vi rødvin.

  SvarSlett
 4. Akkurat det innlegget jeg trengte nå. Bananfluene har nemlig funnet seg godt til rette på kjøkkenet. Vurderte til og med et "Hva gjør jeg nå?"-innlegg. Men turte ikke siden mikrofiberklutene jeg gir bort skulle gjøre rent så fint at man nesten ikke trengte vaske. Så her har det skjedd en misforståelse mellom
  meg og kluten.. Så da prøver jeg nok rødvin istedet. Den er vel mer pålitelig?

  SvarSlett