mandag 2. august 2010

Sovevaner

Å få barn til å sove fint er ein kunst. Og dette er ein kunst som eg trudde, ei pittelita stund, at eg beherska.
Vesla her vart til å begynne med skjemt bort med å bli amma i søvn. Ingen pedagogisk korrekt måte å legge babyer på. Det veit eg...
Men så plutselig ville ho ikkje sovne på puppen likevel, ho sovna nesten, men vakna til live då eg la ho i senga. Eg sa god natt, og ho smilte, og etter å ha boltra glad og fornøyd rundt i senga ei lita stund sovna ho. I ein slik stilling som på dette bildet. Mammo var så glad og fornøyd som hadde fått til dette med legging så greit!

Men så fant vesla plutselig ut at det ikkje var så kjekt å legge seg likevel. Nå for tida skriker ho seg i søvn. Eg går inn og trøster, og ho skriker... Ingenting hjelper. Bortsett fra pupp... Den tyr eg til av og til... Da sovner ho greit. Men føler at eg bommer litt når eg gjer det sånn av og til... Skal eg fortsette å skjemme ho bort med pupp, eller la ho skrike...? Det er jo minstajentå...
Gode råd mottas med takk!

3 kommentarer:

 1. Er ikke den rette til å gi gode råd, for jeg har aldri klart å høre barna gråte... Det riktige er sikkert å si: "Gå å legg deg nå og vær stille", men jeg vet jeg hadde vært der med puppen... minstajentå og alt :)))

  SvarSlett
 2. Jeg aner ikke. Men litt gråt må nok til for å få ting på stell. Litt, men ikke mye. Det har jeg aldri klart. Og puppen er god å ha. Syns du skal fortsette med det som føles riktig :-)

  SvarSlett
 3. Jeg er vel ikke den rette til å gi gode råd, for vesla vår hylskriker hver eneste kveld. Ho har aldri lagt seg rolig til. Jeg gir pupp, så legger jeg henne, og så går jeg. Og da blir ho krakilsk. Så da rykker far inn, og sitter med henne til ho sovner. Men så går det noen timer, og så våkner ho igjen. Nå har vi som regel at ho ikke skal få pupp før klokka har passert tolv om natta. (Ho får pupp når ho legges kl 7).Så er vel målet at det kan gå lenger og lenger tid før ho får pupp.
  Husker det var sånn med gutta og. Og jeg veit jo at det ga seg en eller annen gang. Så jeg holder ut.
  Lykke til!

  SvarSlett