fredag 27. august 2010

Sjuk og frisk

Stakkars litle Elise har vært sjuk. Ho har hatt spybeigen (eller omgangsjuka). Eller så har ho spist noko ho ikkje skulle ha spist. Ikkje heilt utenkelig, siden ho spiser på alt mogeleg som ho finn på golvet, og vi har det dessverre ikkje heilt kjemisk fritt for støv og rusk her i vår ellers plettfrie heim...
Bildet viser spor etter at vi bar soveskinnet, med blåbærspy på, ut på badet ei natt...)
Til tross for laus mage og litt spying har allmenntilstanden vært bra! Heldigvis.

Men i går kveld var ho skikkelig slapp. Da hadde ho ikkje spist noko heile dagen, bortsett frå morsmelk. Og eg, som ellers ikkje ringer legen i tide og utide, ringte legevakten. Eg fekk sleppe til med ein gang (utrolig mykje greiere å ringe legevakten på kveldstid, istedenfor å prøve å kontakte fastlegen på dagtid!)Eg og Elise kjørte avgårde til legevakten, og vel framme kvikna ho til, slik dei fleste sjuke unger gjer når dei er hos legen...
Så der sat eg med ein frisk unge på fanget, og alt legen kunne konstantere var at Elise var frisk. Bare ho fekk i seg væske så skulle dette gå heilt fint. Bra! Ingeting er jo bedre, sjøl om det kanskje var eit litt unødvendig legebesøk. (Eg måtte forresten nevne borrelia for legen, siden ho faktisk, til tross sin unge alder, allerede har hatt nokre flått på seg - men legen kunne berolige meg med at borrelia vanligvis ikkje gav seg utslag i magesjau, så da får vi vel stole på det.)

Også etter at vi kom heim på kvelden var ho utrolig frisk og blid! Ho kom seg ikkje i seng før nærmere 11... Og da hadde eg til og med fått i ho 3 skeier graut!
Men hytteturen vi skulle på i helga vart avlyst... Vi får kose oss heima, slappe av og håpe at magen blir bra igjen! (Og krysse fingrene for at vi andre slipper unna det der...)
Ha ein fin og frisk fredag!

4 kommentarer:

 1. Ja, hun trengte kanskje bare en tur ut for å kvikne...? Kjedsomhetsyken? Nei, en skal ikke spøke med syke små barn.God bedring!

  SvarSlett
 2. Bra at hun er på bedringens vei. De har det med å kvikne til når man er vel inne hos legen - og da er det av og til vanskelig å få doktoren til å forstå hvor sjuk ungen egentlig er/har vært.

  SvarSlett
 3. Huff og huff - ikke noe artig med oppkast, spesielt ikke med disse små. Godt man ammer, da får de ihvertfall i seg noe.
  Enig i at det er mye lettere med legevakt - tror at mine unger nesten aldri har vært hos fastlege - de gangene det har vært noe har vi troppa opp på legevakta seint om kvelden.
  De kommer seg jo fort, disse små.
  Og grattis med 11-månedersdagen i går!

  SvarSlett
 4. Håpar helga vert god! Har lært at det meste går over av seg sjølv, men har vore nokre sånne bomturer til lege.

  SvarSlett