onsdag 9. juni 2010

Baby, pappa og babybjørnen

Fotografen er for tida 50% heimeverande pappa! Men framleis er han 100% hobbyfotograf...noko som Elise får erfara, der ho heng på magen til pappa medan han spring rundt og tar bilde av alt mulig; f.eks av seg sjøl med baby på magen.
Første bilde: litt nysgjerrig på kva pappa held på med (legg merke til pappas bestemte arm over hendene til Elise. Her skal ho ikkje prøve seg å tukle med Nikonen hans!)
Andre bilde: ei litt oppgitt og lei Elise. Kjedelig å berre henge der, fastspent i ein babybjørn...

Joda vi har babybjørn. Ein eldre modell som vi har arva etter ei god venninne. Vi er smertelig klar over at trenden nå tilsier at vi skal bruke bæresjal, eller i det minste ein meitai bæresele. Ok, så arva vi også eit bæresjal, men denne fekk eg aldri heilt dreisen på. Det vart for fancy for oss. Babybjørn virker heilt fint! Enkel å ta på og enkel å gå med. Så heng ho der, ganske så komfortabelt heilt til ho gir tydelige signal om at nå er det nok, og da må vi bære ho "manuelt" eller ho må ned og krype litt. Vi er uansett ikkje den type folk som på død og liv må drasse med oss stakkars små babyer på lange, strabasiøse fjellturer, så det blir korte rusleturer i hagen, og av og til ein liten tur på Varden - fjelltoppen bak huset vårt, som rager 82m over havet. Da fungerer babybjørn heilt fint! Vi bor på landet. Hadde vi bodd i byn ville vi nok skammet oss over dette oldtidas bæreredskap. Men om kort tid går vi uansett over til bæremeis! ...og da har vi arva ein gammal Bergans sak... Heller ikkje av den mest fancy sorten... Men fortsatt: vi bor heldigvis på landet :)

5 kommentarer:

 1. He he, vi har da konvertert fra gamle Babybjørn til nymotens Manduca - samme prinsippet Mei Tai, men like lettvint som Babybjørn - bare å klipse på seg.
  Men gutta hang nå i Babybjørn, og jeg kan minnes at det gikk helt greit;)
  Skjønn lita jente! Og dyktig mann som fotograferer!

  SvarSlett
 2. Artige bilder;-) De to største ble fraktet rundt i babybjørn, hun yngste i sjal. Syntes sjalet var fantastisk - helt til hun ikke ville lenger. Tro meg, det er vanskelig å tvinge en unge til å sitte i ro i et sjal. Ustabil bærereiskap!

  SvarSlett
 3. BabyBjørn er bra. Men eg brukar å gå rundt i byen med baby under armen og varer oppi vogna.... Latar som det snøar når folk glor. ;)

  SvarSlett
 4. Har aldri klart Babybjørnen. Føltes ut som jeg fremdeles gikk med barn i magen.. Og det ville jeg ikke. Stakkars ungenen mine. Ikke mye kengumamma her, nei! Morsomme bilder:-)

  SvarSlett
 5. Babybjørnen er gull innimellom. Mamma'n her i huset har bestemt seg for å bli kjent i Oslos museumsverden. Sikkerhetsregler sier at man ikke får ta med vogna (eller noe særlig annet) inn, så da er bjørnen god og ha!

  SvarSlett