lørdag 29. mai 2010

Antiparos

Her kjem eit lite, men dog så rotete utvalg av Antiparos-bilder.
Først eit klassisk solnedgangsbilde. Vakkert!

Bilde nr 2 var eit forsøk på å smugfotografere eit eldre ektepar som sat bak disken i butikken. Vi klarte å smugfotografere, men for det første kom ikkje mannen med på bildet, og for det andre vart det eit fryktelig dårlig bilde.
Grunnen til at vi ville ta bilde av dei var at dei såg så koslige ut der dei sat bak denne disken sin heile dagen. Dei kjente alle kundene som kom inn, og slo av ein lang prat før kundene fant det dei skulle ha, betalte og gjekk. Fant ikkje kunden det han eller ho skulle ha, så var det for dette gamle ekteparet til å leite i skuffer og skap, og der hadde dei mest sannsynlig alt det som kundene trengte. Når det ikkje var kunder i butikken sat dette gamle ekteparet der bak disken og smilte så fornøyd, spiste litt og hadde hyggelige samtaler sammen. Vi sat på utsida, på ein fortausrestaurant, og drømte om å overta denne butikken, med dei skeive hyllene og det grelle neonlyset, ein gang når vi blir gamle og flytter til Antiparos...
...og på morgonen før vi opner butikken, eller på kvelden når butikken er steng, skal vi spise hos Yannis! Dette er ungenes favoritt-kafe/restaurant. Det var eit evindelig mas om å få gå der og spise, og når eit måltid med hamburger(verdens beste?) og brus kosta 5 euro, så var det vanskelig å nekte dei det. Vi andre spiste her nesten like ofte. Så veldig billig vart det jo ikkje, for dei hadde ferskpressa juice som var så god at vi måtte ha det til kvart måltid, og den kosta 4 euro...
Dette bildet er fra avskjedsfrokosten. Mmmmm!
Så har vi eit bilde fra ein motorcrossbane?? Eller rallybil?? Eller liknande? Min fantastiske fotograf-mann som var ute og rusla seg ein tur tidlig ein morgon, på Santorini, leita etter fotomotiv. Og tok bilde av dette...

Og etter å ha vært i syden nokre dager, så kjem ofte dagen da ein skal reise heim. Dette skjedde også med oss. Nest siste bildet står vi litt molefonkne og venter på å gå gjennom sikkerhetssjekken på flyplassen på Santorini. Vi hadde flaks og kom oss velberga gjennom.
Siste bildet i denne syden-serien er utsikten fra eit skittent ferjevindu, ut mot Naxos. Det kunne sett ut som det var tatt fra dei skitne vindauga på gassferja frå Haljem til Sandvikvåg, men innimellom skiten og regndråpene kan vi skimte kvite murhus og små fjell. Utsikten frå gassferja mellom Haljem og Sanvikvåg, hvis ein ser noko som helst mellom skiten og regndråpane, er granskog, granskog og nokre fjell med granskog på.
Det kjem nok fleire mimrebilde!

3 kommentarer:

 1. Takk for titten! Vi har vært ulike steder i Hellas, nå står Italia for tur...snart, snart, jaaaa.

  SvarSlett
 2. Hellas. Sukk. Selve drømmen. Blir nok dessverre ingen tur dit i år, men egentlig burde slike turer vært på blå respept for barnefamilier..

  SvarSlett
 3. Noe paparazzi-jobb får du vel mest sannsynlig ikke, - men skjønner tanken - og det eldre ekteparet hørtes både koselig og harmonisk ut.
  Har en drøm om øyhopping i Hellas - når barna blir større/gamle/voksne.
  Herlig!!

  SvarSlett